Overveldet over lokal dugnadsånd
Kategori: Sunnmøre i dag
25. mars 2022
Denne uka kom de første flyktningene til akuttmottaket i Ulsteinvik. I forkant var det i regi av blant annet Sørøyane Røde Kors laget til mottakslager for diverse donasjoner. Lokallagsleder, Wenche Osnes Laabakk, sier hun blir helt overveldet over hvor mye lokalbefolkningen gir, og lageret er etter få dager nesten helt fullt.

På plass ved lageret finner man frivillige fra Røde Kors, saniteten og frivillighetssentralen som jobber flere timer daglig for å sortere klær, sko å hygieneartikler. De frivillige sier at timene er verdt det når de ser hvor takknemlige de ukrainske flyktningene er for den jobben de gjør.

Selvom lageret fylles opp tar de fortsatt i mot mer. Nå ønsker de å få inn flere leker til ungdom, turklær og hygieneartikler, men de sier selvfølgelig ikke nei til klær heller. Akkuttmottaket i Ulsteinvik har plass til 200 mennesker. Osnes Laabakk sier planen var å holde på med innsamlingen i rundt tre måneder, men at de kommer til å fortsette så lenge det trengs.

Mottaket holder til i den gamle brannstasjonen i Ulsteinvik sentrum. De holder åpent tirsdag og torsdag for innleveringer.

Finn oss på: Facebook | YouTube | Instagram
© Maxlokal 2017. Design av Kristian Eliassen.