Endelig åpning for visningssenter for oppdrett
Kategori: Sunnmøre i dag
19. august 2022
Hofseth har siden i fjor høst jobbet med å få på plass et visningssenter for oppdrett på Sunnmøre, og nå begynner det å nærme seg åpning både av visningssenter på Atlanterhavsparken og visningsflåte i Storfjord.

Ved å bygge et visningsanlegg får Hofseth tillatelse til å produsere 780 tonn mer matfisk av laks og regnbueørret med ti års varighet i Fjord kommune. Nå har mange jobbet kreativt og mye for at dets kal bli spennende og kjekt å få lære mer om oppdrettsnæringen. Visningssenteret på Atlanterhavsparken består av en interaktiv utstilling med både kino, digitale spill og fysiske aktiviteter. Visningssenteret ligger like ved det nye vitensenteret på Atlanterhavsparken og bidrar til kunnskap om en næring som har vært i stor vekst og utvikling de siste årene.Norge har en ambisjon om stor vekst i havbruksnæringen i årene som kommer. Hofseth og andre aktører som både oppdretter og dyrker i sjø håper at mere kunnskap skal sørge for at flere vil jobbe med dette fremover.

-Målet er at flere skal få lære om oppdrettsnæringen. Vi ønsker å vise lokalbefolkning, skoler, barnehager og turister hvordan vi produserer mat. Dette er viktig både for å styrke omdømme til havbruk, men og for å gjøre oss til en attraktiv arbeidsgiver, sier Roger Hofseth CEO i Hofseth gruppen.

Hofseth har i dag over 500 ansatte i Møre og Romsdal, og er en av regionens største arbeidsgivere. Hofseth er ikke bare Norges største foredler av laks, men har hele verdikjeden i oppdrett i kort avstand på Sunnmøre og i Romsdal. Planene er store også for videre vekst, så det er en næring som kommer til å trenge mye kompetanse innen veldig mange felt fremover.

Finn oss på: Facebook | YouTube | Instagram
© Maxlokal 2017. Design av Kristian Eliassen.